Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Caja Mediterraneo, banca spaniolă de economiial cărei plan de fuzionare cu alte trei bănci de economii a eşuat,ar putea fi naţionalizată după ce a solicitat 2,8 mld. euro dincadrul fondului de susţinere a băncilor, scrie Financial Times.Banca are 4% din activele bancare ale Spaniei.


Preţul ţiţeiului Brent a urcat la peste 119 dolaripe baril, iar ţiţeiul WTI a atins un maxim pe doi ani şi jumătate,avansând la peste 108 dolari, în condiţiile în care turbulenţeledin Orientul Mijlociu şi Africa de Nord au generat temeri călivrările ar putea avea de suferit, scrie agenţia de presă ThomsonReuters.


Irlanda va lansa eforturi diplomatice coordonatecu UE pentru a obţine termeni mai buni legaţi de pachetul debailout internaţional care i-a fost acordat, a anunţatviceprim-ministrul irlandez Eamon Gilmore, fără a oferi detaliiprivitoare la ce fel de termeni doreşte Irlanda să obţină.


Oficialii francezi încearcă să convingă bancabritanică HSBC să-şi mute sediul în Paris, în condiţiile în carecentrele financiare rivale pândesc şansa de a încuraja banca să-şimute sediul din Marea Britanie, scrie The Telegraph. Nu se cunoscîncă detalii a ceea ce ar putea oferi autorităţile franceze HSBCpentru a o atrage la Paris.


Companiile germane de utilităţi vor să investească50 mld. euro în construirea sau modernizarea a 51 de centraleelectrice până în anul 2019 şi în alte 15 proiecte care nu au încăun termen clar de execuţie.


Un grup de experţi ai FMI, BCE şi UE a ajuns lunila Atena pentru a analiza proiectul de buget al Greciei pentruintervalul 2012-2015. Bogdan Cojocaru

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO