Business Internaţional

Staţiunile de schi din nordul Italiei se redeschid pe fondul îngrijorărilor legate de COVID-19

Staţiunile de schi din nordul Italiei se redeschid pe...

Autor: Andreea Tobias

20.11.2021, 17:23 82

Staţiunile de schi din nordul Italiei se redeschid pentru sezonul de iarnă după închideri prelungite din cauza pandemiei COVID-19, deşi o creştere recentă a numărului de infecţii stârneşte îngrijorare cu privire la posibile noi restricţii.

Fabio Sacco, preşedintele consorţiului Skirama, care reuneşte mai multe staţiuni din regiunea Trentino-Alto Adige, a declarat că a aşteptat redeschiderea încă din luna martie a anului trecut, când Italia a impus carantina.

„Este un moment cu adevărat emoţionant", a declarat el pentru Reuters.

Europa este „măturată” de al patrulea val al pandemiei, care a forţat deja Austria, unul dintre vecinii Italiei, să anunţe un lockdown complet. Germania nu a exclus măsuri similare.

Italia a înregistrat, de asemenea, o creştere a numărului de cazuri zilnice în ultimele săptămâni, în special în unele zone nordice, unde se află multe pârtii de schi. Spitalizările sunt încă sub control.

„Există o oarecare incertitudine şi teamă din cauza înrăutăţirii situaţiei, dar staţiunile sunt pregătite să facă faţă diferitelor scenarii", a declarat Sacco.

Pentru a avea acces la teleschiuri este nevoie de certificatul verde care arată dacă o persoană a terminat ciclul de vaccinare, dacă a fost recent testată negativ sau dacă s-a vindecat de boală, dar şi de măşti de protecţie şi reguli de distanţare socială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO