Business Internaţional

Statele Unite vor desfăşura nave de război în Peninsula Coreeană, din cauza ameninţării nord-coreene

Statele Unite vor desfăşura nave de război în...

Autor: Olimpia Nicolae

09.04.2017, 09:30 1946

Grupul naval Carl Vinson include un portavion, precum şi alte nave de război.

Comandamentul militar american din Pacific a descris desfăşurarea navelor drept o ”măsură prudentă de a menţine” capacitatea militară în regiune şi ”starea de pregătire”.

Referindu-se la testele balistice şi nucleare şi la ameninţările regimului stalinist din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, Donald Trump a sugerat anterior o acţiune militară unilaterală a Statelor Unite:

”Ameninţarea numărul unu din regiune continuă să fie Coreea de Nord, din cauza programului de teste de rachetă necugetat, iresponsabil şi destabilizator”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comandamentul militar american din Pacific, Dave Benham.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste balistice şi nucleare în ultimul an şi există indicii că regimul stalinist de la Phenian pregăteşte un nou test nuclear.

Secretarul american de Stat Rex Tillerson a declarat că iniţierea unei acţiuni militare împotriva statului nord-coreean este "o opţiune" luată în calcul de SUA. El a mai precizat că Washingtonul nu ar dori însă să se ajungă la un conflict militar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO