Business Internaţional

Statele Unite monitorizează aerian situaţia din Strâmtoarea Hormuz

Statele Unite monitorizează aerian situaţia din...

Autor: Bianca Pavaluca

20.07.2019, 07:41 97

Armata Statelor Unite a transmis vineri că o aeronavă de supraveghere monitorizează situaţia din Strâmtoarea Hormuz, după ce Gardienii Revoluţiei au sechestrat un petrolier britanic, conform Euronews.

De asemenea, armata Statelor Unite a transmis că este în legătură cu toate navele americane aflate în zonă.

„Avem o aeronavă de patrulare în spaţiul aerian internaţional din zonă, pentru a monitoriza situaţia din Strâmtoarea Hormuz”, a declarat Earl Brown, purtător de cuvânt al Comandamentului Central al Statelor Unite.

Preşedintele american Donald Trump a transmis că va lua legătura cu autorităţile britanice în urma incidentului de vineri din Strâmtoarea Hormuz.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru "nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan", a transmis site-ul Sepahnews.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO