Business Internaţional

Statele Unite impune noi sancţiuni asupra unor companii din Federaţia Rusă

Statele Unite impune noi sancţiuni asupra unor companii...

Autor: Tudor Ionescu

22.08.2018, 11:19 158

Noi sancţiuni au fost impuse unor entităţi şi persoane fizice din Federaţia Rusă ca urmare a încercărilor acestora de a facilita ocolirea sancţiunilor impuse deja Rusiei şi Coreei de Nord, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului Trezoreriei.

Astfel, Departamentul Trezoreriei american a sancţionat companiile Primorye Maritime Logistics Co. şi Gudzon Shipping Co., două companii ruse din Vladivostok, pentru livrarea a 3.500 de tone de petrol către Coreea de Nord.

Conform Rezoluţiilor 2397 şi 2375 ale Consiliului de Securitate al ONU, intrate în vigoare în 2017, importurile Coreei de Nord de petrol sunt restricţionate la 500.000 de barili de petrol rafinat pe an şi la 4.000.000 de barili de ţiţei/an. Ori, conform unei analize recent publicate de Asan Institute for Policy Studies, în intervalul 2015-2017, Coreea de Nord a importat de nouă ori mai mult petrol rafinat decât îi este permis, una dintre surse fiind Federaţia Rusă – cealaltă fiind China.

În schimb, sancţiunile americane care au vizat două persoane fizice au fost motivate de încercarea acestora de a ajuta compania rusă DiveTechnoServices. Aceasta este o companie din Sankt Petersburg asupra căreia fuseseră impuse sancţiuni în luna iunie şi care are legături cu Serviciul Federal de Securitate (FSB).

Pe cale de consecinţă, au fost îngheţate toate bunurile aflate sub jurisdicţia Statelor Unite ale persoanelor şi entităţilor sancţionate. De asemenea, niciunei entităţi sau persoane fizice din Statele Unite nu îi este permis să facă afaceri cu părţile sancţionate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO