Caută doar în titlu
Business Internaţional

Statele Unite impun restricţii de intrare în ţară oficialilor chinezi

Autorităţile de la Washington au impus vize pentru oficialii chinezi care vor să intre pe teritoriul Statelor Unite, ca urmare a acuzaţiilor faţă de acţiunile represive ale Beijingului destinate minorităţilor musulmane rezidente pe teritoriul Chinei, relatează site-ul postului BBC.

Statele Unite acuză autorităţile de la Beijing pentru abuzuri împotriva populaţiei musulmane din regiunea Xinjiang, pe care Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, le-a descris ca fiind „o campanie puternic represivă”. Luni, autorităţile de la Washington au decis listarea a 28 de organizaţii chineze, suspectate de comiterea abuzurilor.

Confrom declaraţiilor emise de Mike Pompeo, acţiunile represive chineze sunt întreptate împotriva minorităţilor reprezentate de uiguri, kazahi, musulmani kirghizi şi alte grupuri musulmane rezidente. Aceste acţiuni au inclus „detenţii în masă în tabere de internare, supraveghere tehnologică totală, controale draconice privind expresia identităţii culturale şi religioase şi coerciţia indivizilor pentru a se întoarce din străinătate către o soartă, cel mai adesea primejdioasă, în China”, a apreciat Secretarul de Stat american.

China a negat acuzaţiile americanilor, afirmând faptul că „nu există nicio problemă legată de drepturile umane, aşa cum acuză Statele Unite”; „aceste acuzaţii nu sunt nimic altceva decât o scuză a Statelor Unite pentru a interfera, în mod deliberat, cu treburile interne ale Chinei”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang.

Ca urmare a restricţiilor impuse de americani, vizele vor fi necesare oficialilor Partidului Comunist şi familiilor acestora. Conform unui comunicat emis de atuorităţile de la Washington, „Statele Unite cer Republicii Populare Chineze să încheie imediat campania de represiune din Xinjiang, să-i elibereze pe toţi cei deţinuţi în mod arbitrar şi să înceteze eforturile de coerciţie împotriva membrilor minorităţii chineze de musulmani...”.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.