Business Internaţional

Startup-ul minune prin care Jeff Bezos, şeful Amazon, Jamie Dimon, şeful JPMorgan şi „oracolul” Warren Buffett au încercat să rezolve sistemul sanitar din SUA eşuează cu răsunet la numai 3 ani de la înfiinţare

Startup-ul minune prin care Jeff Bezos, şeful Amazon,...

Autor: Eduard Ivanovici

05.01.2021, 13:56 3657

Haven, un joint venture format de unele dintre cele mai puternice companii din Statele Unite pentru a micşora costurile şi a îmbunătăţi rezultatele sistemului sanitar, se desfiinţează la doar trei ani de la lansare, anunţă CNBC.

Firma le-a transmis angajaţilor că îşi va închide uşile până la finalul lunii ianuarie. Chiar dacă majoritatea celor 57 de lucrători din cadrul startup-ului vor fi transferaţi spre Amazon, Berkshire Hathaway şi JPMorgan Chase, cele trei companii plănuiesc să creeze un proiect asemănător în viitorul apropiat, spun sursele citate de publicaţia americană.

Anunţul vine la trei ani după ce directorii executivi ai Amazon, Berkshire Hathaway şi JPMorgan şi-au unit eforturile pentru a combate una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă mediul corporate din SUA – creşterea costurilor medicale pentru angajaţi.

Pe atunci, mişcarea a provocat o undă de şoc de-a lungul industriei. În consecinţă, acţiunile mai multor companii similare au scăzut instant din cauza puterii pe care o exercită cele trei firme, de vreme ce Amazon, JPMorgan şi Berkshire au împreună o capitalizare de peste 2.500 de miliarde de dolari.

Decizia de a închide startup-ul subliniază dificultăţile pe care le prezintă îmbunătăţirea serviciilor medicale din Statele Unite, în condiţiile în care costurile generate de sistemul sanitar ajung anual la 3.500 de miliarde de dolari.

Deşi Haven a continuat să genereze idei în ultimii ani, cele trei companii fondatoare şi-au executat separat proiectele cu proprii lor angajaţi, reprezentând una dintre principalele probleme care au dus la închiderea startup-ului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO