Business Internaţional

Sputnik V: Rusia începe săptămâna aceasta noua fază de testare a vaccinului anticoronavirus. Experţii rămân în continuare sceptici

Sputnik V: Rusia începe săptămâna aceasta noua fază...

Autor: Eduard Ivanovici

07.09.2020, 19:05 170

Rusia va administra săptămâna aceasta vaccinul Sputnik V unei serii de voluntari ca parte a noii faze din cadrul procesului de testare, a declarat ministrul sănătăţii Mihail Muraşko, conform BBC.

Rusia a declarat spre sfârşitul lunii august că a aprobat primul vaccin de combatere a coronavirusului. Săptămâna trecută, cercetătorii ruşi au publicat primul raport asupra produsului, declarând că ultimele testele sugerează un răspuns imun.

Totuşi, experţii ridică în continuare semne de întrebare, în condiţiile în care testele nu ar demonstra eficacitatea şi siguranţa vaccinului. Între timp, Moscova a respins acuzaţiile, preşedintele Vladimir Putin declarând că vaccinul funcţionează „destul de eficient”.

Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic al Casei Albe, a declarat că are „dubii serioase” în ceea ce priveşte vaccinul Sputnik V. Având în vedere că Statele Unite dezvoltă mai multe vaccinuri anti-COVID-19, „am putea să ne asumăm oricând riscul de a răni o mulţime de oameni sau de a le oferi un tratament care nu funcţionează. Am putea începe într-o săptămână, dacă am dori acest lucru”, spune Fauci.

După ce a anunţat că va efectua ultimele faze ale testelor clinice în Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, Moscova a început discuţiile cu guvernul indian despre posibilitatea unui parteneriat între cele două ţări. Astăzi, India a devenit a doua cea mai afectată ţară de pandemie, cu 4,2 milioane de cazuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO