Business Internaţional

Ce spune Bill Gates despre estimările Casei Albe de 240.000 de decese cauzate de coronavirus în Statele Unite: „Dacă ne distanţăm social în mod eficient, ar trebui să scăpăm cu un număr mult mai mic decât cel estimat”

Ce spune Bill Gates despre estimările Casei Albe de...

Autor: Eduard Ivanovici

12.04.2020, 10:04 333

După estimările administraţiei Trump de săptămâna trecuta, Statele Unite ale Americii ar putea înregistra între 100.000 şi 240.000 de decese cauzate de noul coronavirus.

„Dacă ne distanţăm social în mod eficient, ar trebui să fim în stare să scăpăm cu un număr mult mai mic decât cel estimat. Dacă am fi continuat să mergem la muncă, să călătorim, curba (epidemiologică) nu s-ar fi aplanat decât atunci când majoritatea lumea va fi vaccinată”, a declarat Bill Gates, cofondatorul gigantului tech Microsoft.

Miliardarul este de părere că, deşi avem de-a face cu un „scenariu de coşmar”, distanţarea socială ar trebui să aducă numărul de cazuri la un nivel optim până la sfârşitul lunii aprilie, potrivit MarketWatch.

Cât despre un al doilea val al pandemiei, Gates a preconizat că ar putea avea loc în toamnă, dar până atunci vom fi mult mai pregătiţi în crearea unor tratamente şi a unui vaccin împotriva coronavirusului.

„Unele locuri de muncă vor fi reluate, şcolile vor reîncepe parţial, dar va trebui să fim foarte, foarte atenţi să nu stârnim un nou focar de infecţie până nu vom avea un vaccin”, a adăugat Gates.

Într-un articol de opinie din Washington Post de săptămâna trecută, Gates a îndemnat guvernul american să declare carantină pe întreg teritoriul Statelor Unite, subliniind faptul că unele state nu ţin cont de gravitatea situaţiei cu care se confruntă.

„În ciuda recomandărilor experţilor în sănătate publică, unele state şi districte nu s-au izolat în totalitate. În unele state, plajele sunt încă deschise; în altele, restaurantele încă îşi servesc clienţii. Este o reţetă pentru dezastru. Dacă oamenii călătoresc liber dintr-un stat într-altul, poate călători şi virusul.”

Până acum, au fost diagnosticate cu COVID-19 aproximativ 1,22 milioane de persoane şi au fost înregistrate 66.000 de decese. Statele Unite continuă să aibă cel mai mare număr de cazuri din lume, mai exact 312.000, cu 8.500 de morţi. Statul New York rămâne centrul pandemiei din SUA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO