Business Internaţional

Ce spun analiştii despre decizia Tesla de a cumpăra bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari: „Toate companiile ar trebui să caute un mod de a accepta criptomonedele şi plăţile digitale. Este ceea ce vor clienţii, iar lumea merge constant în această direcţie”

Ce spun analiştii despre decizia Tesla de a cumpăra...

Autor: Eduard Ivanovici

09.02.2021, 14:21 1492

Tesla a anunţat ieri că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi că va accepta criptomoneda ca metodă de plată, conform unui raport al autorităţii americane de supraveghere financiară – SEC.

Compania a declarat că a achiziţionat bitcoin pentru „mai multă flexibilitate şi pentru a diversifica profiturile”, devenind astfel primul producător auto major care admite plăţile cu cea mai populară monedă digitală din lume.

Carson Block, fondatorul firmei ce cercetare Muddy Waters Research, se îndoieşte că autorităţile federale vor interveni în planurile CEO-ului Elon Musk, notează CNBC.

„SEC nu are un record încurajator împotriva lui Musk, aşa că orice mişcare lansată asupra sa va deveni o pistă moartă”, a declarat Block.

„Cred că Wall Street-ul va avea o părere diferită, însă decizia lui Musk va fi văzută cu ochi buni într-un final”, spune Dan Ives, managing director al firmei de investiţii Wedbush.

Mike Navogratz, fondatorul companiei de servicii financiare Galaxy Digital, crede că miliardarul a pionierat o mişcare pe care o vor adopta din ce în ce mai multe firme.

„Toate companiile ar trebui să caute un mod de a accepta criptomonedele şi plăţile digitale ca parte a schemei de business. Nu este atât de dificil. Este ceea ce vor clienţii, iar lumea merge constant în această direcţie. Cred că vom vedea un număr tot mai mare de firme care vor implementa o strategie similară, precum McDonald’s şi Bujangles, de exemplu.”

Mohamed El-Erian, principalul consultant economic din cadrul Allianz, spune că bitcoin-ul va creşte masiv în urma mişcării.

„Ce v-a spus Tesla? Două lucruri. Primul este că bitcoin-ul va deveni o metodă fiabilă de plată, iar al doilea implică faptul că se va transforma într-un adevărat vehicul de investiţii. Totuşi, unii oameni vor descrie decizia ca fiind «vizionară», în timp ce alte persoane vor spune că «dacă vreau să investesc în bitcoin, o voi face direct, nu am nevoie de Tesla să facă acest lucru în locul meu»”, a declarat economistul.

Acţiunile Tesla au crescut cu 1,31% la sfârşitul ultimei şedinţe de tranzacţionare. Capitalizarea producătorului de automobile electrice ajunge astfel la 818,44 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO