Business Internaţional

Sprijinul Kremlinului pentru Siria „nu este necondiţionat”

Sprijinul Kremlinului pentru Siria „nu este...

Autor: Andreea Necula

06.04.2017, 20:25 149

Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat că sprijinul acordat preşedintelui sirian, Bashar Assad, nu este necondiţionat, conform The Associated Press citat de Business Insider.

Astfel, Dmitry Peskov reacţionează cu câteva zile întârziere ca urmare a atentatului chimic grav asupra populaţiei din Siria. Moscova a susţinut guvernul militar sirian încă din anul 2015.

În urmă autopsiei victimelor din asaltul care a avut loc în provincia Idlib, localizată la 60 km the graniţa cu Turcia, Turcia a declarat că acestea au fost supuse unei arme chimice letale.

Ca replică la acest atac, guvernul sirian a comunicat că nu a utilizat substanţe chimice şi dă vina pe rebeli. Ministerul Apărării din Rusia spune că agenţii toxici au fost eliberaţi în urmă unui atac aerian sirian al rebelilor, când s-a atins un arsenal de arme chimice şi o fabrică de muniţie situată la est de periferia oraşului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO