Business Internaţional

Spania reduce limita de viteză pe autostrăzi pentru ca şoferii să facă economie de combustibil

Autor: Catalina Apostoiu

28.02.2011, 23:35 43

Spania va reduce limita de viteză pe autostrăzi la 110 km/oră dela 120 km/oră pentru a diminua consumul de carburanţi în contextulcreşterii preţurilor la ţiţei şi al temerilor privitoare la o crizăa livrărilor pe fondul turbulenţelor din Libia şi din alte statearabe, scrie Financial Times.

Alfredo Perez Rubalcaba, viceprim-ministrul spaniol, a anunţatreducerea limitei de viteză, începând cu 7 martie, drept una dinmăsurile de scădere a consumului de carburanţi.

Iniţiativa spaniolă sugerează că majorarea preţurilor la petrolar putea avea un impact direct asupra comportamentuluiconsumatorilor dincolo de creşterea costurilor de trai.

Perez Rubalcaba a declarat că limita este temporară şi va avealegătură cu "situaţia de urgenţă" din Africa de Nord. Potrivitacestuia, modificarea va avea drept rezultat reducerea consumuluide benzină cu aproximativ 15% şi a celui de motorină cu 11%, într-oţară unde orice creştere de zece dolari a preţurilor la petrolgenerează costuri suplimentare de 6 miliarde de euro pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO