Business Internaţional

SpaceX, compania prin care Elon Musk plănuieşte să comercializeze spaţiul cosmic, ţinteşte o nouă rundă de investiţii şi ia în vizor o evaluare de 92 de miliarde de dolari

SpaceX, compania prin care Elon Musk plănuieşte să...

Autor: Eduard Ivanovici

15.12.2020, 13:15 216

SpaceX plănuieşte să efectueze în ianuarie o nouă rundă de investiţii ce ar duce evaluarea companiei la 92 de miliarde de dolari, notează Business Insider.

Producătorul de rachete a încheiat o serie de investiţii de 1,9 miliarde de dolari în august şi este deja una dintre cele mai valoroase companii private din lume.

Luna trecută, SpaceX şi NASA au lansat patru astronauţi spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) la bordul unei capsule Crew Dragon. Astfel, firma lui Elon Musk a reuşit să depăşească o nouă etapă în procesul de comercializare a spaţiului.

În plus, SpaceX a efectuat săptămâna trecută un test la altitudine înaltă pentru noul prototip Starship SN8, proiectat pentru a transporta oamenii spre lună, Marte sau alte destinaţii. Compania construieşte în prezent încă două modele SN8 şi Musk speră să realizeze primul zbor orbital în 2021.

Obiectivele miliardarului sunt acoperirea cu internet de mare viteză a întregii planetei Pământ şi colonizarea planetei Marte. Până acum, SpaceX a lansat circa 1.000 de sateliţi şi a primit o subvenţie federală de 885 de milioane de dolari pentru a finanţa reţeaua Starlink în ideea de a extinde infrastructura de internet în anumite părţi din Statele Unite unde accesul la internet este slab sau inexistent.

Prima parte a proiectului Starlink, prin care se vor lansa 4.400 de sateliţi pe orbita planetei, poate costa aproximativ 10 miliarde de dolari.

Elon Musk deţine o avere netă de 155 de miliarde de dolari şi este al doilea cel mai bogat om din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO