Business Internaţional

Solutia pentru Commerzbank este alianta cu o banca straina

06.06.2000, 00:00 9



Hansgeorg Hofmann, presedintele societatii Cobra, principalul actionar al Commerzbank, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca preconizeaza o alianta a bancii germane cu o banca straina, si nu cu o companie de asigurari, asa cum sugerau unele speculatii din ultima perioada, se arata in cotidianul economic "Euro".

O alianta cu o banca straina este "solutia cea mai inteligenta", a declarat Hofmann. El a dezmintit zvonurile aparute recent, conform carora un pachet din actiunile Commerzbank va fi vOndut in perioada imediat urmatoare societatilor de asigurari Axa sau Generali.

De asemenea, Hofmann si-a manifestat dezacordul fata de o uniune a Commerzbank, a patra banca privata din tara, cu o alta banca germana. "Nu vom efectua o fuziune in Germania, care ar determina o scadere a actiunilor", a declarat Hofmann.

Speculatiile privind o alianta Commerzbank-Dresdner s-au intensificat recent, Hofmann fiind un fost membru al consiliului director al Dresdner Bank.

Cobra, filiala germana a grupului de investitori Rebon, cu sediul in Olanda, a anuntat ca detine 17% din capitalul bancii, ceea ce a accentuat speculatiile Piata financiara germana a avut o reactie de dezamagire luna trecuta, dupa ce Commerzbank a recunoscut ca nu este in masura sa anunte o eventuala alianta strategica. Reprezentantii bancii au sustinut insa ca vor continua tatonarile pentru gasirea unui partener european si implicarea activa in actualul proces de consolidare a sectorului bancar german.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO