Business Internaţional

Societe Generale sta cu ochii pe Marea Britanie

16.03.2005, 00:00 15


Societe Generale doreste sa acopere pierderile din operatiunile destinate creditelor pentru consum cautand noi oportunitati de investitii in Marea Britanie. De asemenea, SocGen cauta sa lanseze noi operatiuni in Franta, a declarat zilele trecute Jean-Francois Gautier, seful departamentului de servicii financiare specializate, citat de Financial Times.


El a declarat ca SocGen a examinat mai multe posibilitati de investitii, incluzand cumpararea prin licitatie a bancii virtuale Egg de la societatea de asigurari Prudential. "Inca nu am gasit o investitie atractiva care sa se amortizeze in trei- patru ani", a afirmat el.


Gautier a admis ca operatiunile destinate creditelor de consum au ramas in urma celor detinute de principalii sai rivali: BNP Paribas si Credit Agricole. El a adaugat ca o prioritate a bancii este cresterea ponderii sale pe piata creditelor de consum.


Reprezentantul grupului a declarat ca serviciile financiare specializate ale SocGen care includ asigurari, leasing IT, finantari pentru achizitionarea de echipamente, autovehicule sau iahturi si-au sporit contributia la profitul grupului cu pana la 13 procente in ultimii patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO