Business Internaţional

Societe Generale riscă să devină o ţintă de preluare - parlamentar francez

Societe Generale riscă să devină o ţintă de preluare - parlamentar francez

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

14.09.2011, 14:31 2063

Societe Generale, care a pierdut în această lună peste un sfert din capitalizarea de piaţă, riscă să devină o ţintă de preluare pentru o bancă străină, a declarat miercuri un parlamentar francez, transmite Bloomberg.

"Ne îndreptăm spre o tentativă de preluare a Societe Generale de către o bancă străină, la un preţ bun", a afirmat Jean-Pierre Balligand, parlamentar socialist, membru în comitetul pentru finanţe din Adunarea Naţională.

O astfel de preluare ar profita de criza din zona euro, ceea ce nu este bine pentru Franţa, a spus Balligand.

Remarcile sale scot în evidenţă îngrijorările politicienilor francezi legate de independenţa băncilor mari din ţară, în contextul crizei datoriilor suverane din zona euro care le-a redus capacitatea de a obţine finanţare.

Acţiunile băncilor franceze mari au scăzut puternic în acest an, din cauza temerilor provocate de deţinerile de obligaţiuni suverane ale Greciei, Portugaliei, Irlandei, Italiei şi Spaniei, dar şi a reticenţelor pieţelor monetare de a le finanţa.

Moody's a retrogradat miercuri, cu o treaptă, ratingurile pentru datorii pe termen lung şi depozite ale Societe Generale şi Credit Agricole, la "Aa3", respectiv "Aa2".

Calificativul "Aa2" al BNP Paribas a fost menţinut sub supraveghere, pentru o posibilă revizuire în scădere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO