LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF - ECONOMIA VERDE. Provocările transportului verde. Cum vom putea transporta mărfurile şi oamenii cu emisii de carbon zero?
Business Internaţional

Societe Generale angajează Rothschild pentru a preveni volatilitatea excesivă a preţurilor acţiunilor sale

Banca Franceză Societe Generale, ale cărei acţiuni s-au confruntat cu presiuni severe în ultimele săptămâni, a anunţat că a încheiat un contract de lichiditate cu grupul financiar Rothschild pentru a preveni volatilitatea excesivă a preţurilor titlurilor, scrie The Wall Street Journal.

Prin acest contract, Societe Generale, una dintre cele mai mari instituţii de credit din Franţa, pune la dispoziţia Rothschild 170 de milioane de euro, fonduri cu care grupul financiar va cumpăra sau vinde acţiuni ale băncii franceze de pe pieţe pentru a limita evoluţiile bruşte de preţ.

"Ideea nu este de a creşte preţurile, ci de a le menţine constante", a declarat un purtător de cuvânt al Societe Generale.

Acţiunile băncii franceze s-au prăbuşit pe 10 august din cauza unor zvonuri nefondate legate de situaţia ei financiară, după ce un tabloid britanic a publicat un articol în care se arată că Societe Generale este în pragul dezastrului. Acţiunile Societe Generale au picat cu 44% în ultima lună. Numai pe 10 august titlurile au pierdut, la un moment dat, 20% din valoare.

Analiştii apreciază că acordul cu Rothschild nu va proteja banca de mişcările de amploare de pe pieţe.

"Acest nou contract ar putea ajuta la corectarea unor anormalităţi de pe pieţe. Nu este suficient, însă, pentu a preveni şocurile de amploare precum cele din ultima lună", spune un analist francez.

Rothschild a fost înfiinţat în urma cu mai mult de 200 de ani şi a fost prima multinaţională bancară din Europa.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.