Business Internaţional

Slovenia mobilizează armata în contextul numărului mare de imigranţi clandestini

Slovenia mobilizează armata în contextul numărului...

Autor: Mihai Draghici

17.10.2015, 20:17 1576

Sute de imigranţi au ajuns sâmbătă în Slovenia, în contextul în care Ungaria a închis frontiera cu Croaţia, pentru a limita intrarea extracomunitarilor veniţi din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii.

"Guvernul Sloveniei a decis mobilizarea armatei pentru ajutarea poliţiei", a declarat Miro Cerar după o şedinţă a Consiliului pentru Siguranţa Naţională.

"În plus, ne vom concentra mai mult eforturile pe menţinerea ordinii şi siguranţei publice, pentru ca lucrurile să funcţioneze normal", a precizat primul-ministru.

Majoritatea imigranţilor intenţionează să ajungă în Austria şi Germania.

Peste 600.000 de imigranţi extracomunitari au ajuns pe cale maritimă în spaţiul Uniunii Europene în cursul anului 2015. Mulţi sunt sirieni care fug de conflictul din ţara lor. Potrivit estimărilor, aproximativ 3.000 de imigranţi s-au înecat în Marea Mediterană.

Ungaria a închis, începând de sâmbătă, frontiera cu Croaţia, în cadrul măsurilor extreme pentru limitarea afluxului de imigranţi din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii.

Slovenia a anulat toate cursele feroviare venind din Croaţia, astfel că imigranţii pot ajunge pe teritoriul sloven doar pe cale rutieră sau pe jos.

Slovenia şi Croatia au anunţat vineri că nu vor restricţiona fluxul de imigranţi extracomunitari atât timp cât Austria şi Germania manifestă disponibilitatea de a-i primi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO