Business Internaţional

Slovacia se înarmează cu avioane multirol de la americani: Statul a semnat contractul cu un constructor din SUA pentru cumpărarea a 14 avioane militare F-16

Slovacia se înarmează cu avioane multirol de la...

Autor: Mihai Draghici

13.12.2018, 15:20 124

Slovacia a semnat un contract cu grupul american Lockheed Martin pentru achiziţionarea a 14 avioane multirol F-16, informează cotidianul The Washington Post.

Ministrul slovac al Apărării, Peter Gajdos, a semnat contractul împreună cu Ana Wugofski, vicepreşedintele companiei Lockheed Martin responsabil de Afacerile internaţionale.

Avioanele multirol F-16 Block 70/72 vor înlocui actuala flotă a Slovaciei de aparate MiG-29, de fabricaţie sovietică.

"Sunt încântat să mă aflu aici astăzi, pentru acest moment istoric foarte important", a declarat John J. Sullivan, adjunct al secretarului de Stat american, prezent la reuniunea de la Bratislava.

"Este vorba de un moment semnificativ pentru apărarea Slovaciei, un important aliat al NATO; este un pas important în relaţia dintre Statele Unite şi Slovacia", a spus Sullivan.

Primele patru avioane multirol F-16 vor ajunge în Slovacia până în anul 2022, iar restul în 2023.

Premierul Peter Pellegrini a declarat că Slovacia va plăti peste 1,6 miliarde de euro pentru avioanele militare (1,8 miliarde dolari). Contractul include muniţia şi instruirea piloţilor şi a restului membrilor personalului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO