Business Internaţional

Slack, platforma de chat care înlocuieşte mail-urile din startup-uri, a ajuns la o valoare de 23 de miliarde de dolari şi se pregăteşte de un acord cu gigantul american Salesforce

Slack, platforma de chat care înlocuieşte mail-urile...

Autor: Eduard Ivanovici

30.11.2020, 15:16 275

Gigantul de software şi cloud Salesforce se pregăteşte să cumpere Slack, o platforma de mesagerie pentru utilizatorii din mediul de business, transmite Forbes.

Acţiunile Slack au crescut cu peste 38%, fapt ce îi oferă firmei o capitalizare de piaţă de 23,2 miliarde de dolari. În consecinţă, preţul unei acţiuni a trecut astăzi pragul de 40 de dolari.

Prin contrast, acţiunile Salesforce au scăzut cu 2,7% după ce Wall Street Journal a raportat că cele două companii au început să discute detaliile acordului. Gigantul american are, spre deosebire de Slack, o valoare de piaţă de 225 de miliarde de dolari, iar preţul unei acţiuni este de 247 de dolari.

Platforma de mesagerie a profitat de pe urma faptului că numărul companiilor care se bazează pe spaţiul digital a crescut masiv în timpul pandemiei de coronavirus.

Aplicaţia a fost descărcată anul acesta de 12,6 milioane de oameni, cu 50% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2019. Slack poate deveni astfel un element cheie în una dintre cele mai mari afaceri din istoria industriei software, în ciuda faptului că sumă nu este cunoscută momentan.

În 2016, Microsoft ar fi vrut să cumpere Slack pentru 8 miliarde de dolari, însă acordul nu s-a finalizat. Ulterior, Microsoft a introdus o aplicaţie asemănătoare – Teams.

Slack a declarat în octombrie 2019 că înregistrează zilnic 12 milioane de utilizatori activi. Luna trecută, Microsoft a anunţat că serviciul Teams a ajuns la 115 milioane de utilizatori activi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO