Business Internaţional

Skoda va decide anul acesta ce low-cost va fabrica si renunta la productia modelului Fabia Sedan

Skoda va decide anul acesta ce low-cost va fabrica si renunta la productia modelului Fabia Sedan
23.05.2008, 21:35 22

Skoda va decide, cel mai probabil pana la sfarsitul acestui an, daca masina low-cost pe care intentioneaza sa o produca va fi o varianta mai ieftina a modelului Fabia sau va fi un automobil complet nou si a anuntat ca nu va lansa o noua versiune Fabia sedan .
"Pana la sfarsitul acestui an vom decide asupra automobilului low-cost. Vom vedea daca este mai viabil sa scoatem o Fabia mai ieftina, pentru anumite piete, ori daca vom crea un model complet nou", a declarat agentiei Mediafax directorul de comunicare al Skoda, Martin Lauer, prezent la lansarea noii generatii Skoda Superb. El a precizat ca exista sanse ca decizia asupra masinii low-cost sa fie amanata pentru anul 2009.
Intrebat daca modelul Fabia, aflat in prezent la a treia generatie, va avea o noua versiune sedan, pe langa berlina in doua volume (hatchback) si break (combi), asa cum s-a intamplat cu vechiul model, Lauer a spus ca Skoda nu va mai produce un sedan Fabia.
"Actualele modele, hatchback si break, acopera in totalitate necesitatile clientului sau ale potentialului client pentru o astfel de masina", a spus reprezentantul Skoda.
Pe de alta parte, el a mentionat ca pana la finele anului Skoda va lua de asemenea o decizie in privinta construirii unui model de clasa mini, de aceleasi dimensiuni pe care le are conceptul Volkswagen Up, prezentat recent de marca germana.
Marcile Skoda si Volkswagen fac parte din acelasi grup, Volkswagen, iar majoritatea pieselor masinilor sunt create pentru a putea fi adaptate de la un model la celalalt. Martin Lauer a mai afirrmat ca vechea generatie a modelului Octavia (denumita Octavia Tour) este confirmata pentru productie in urmatorii 2-3 ani, in conditiile in care anul trecut au fost vandute circa 75.000 de unitati la nivel mondial, dintr-un volum total de aproximativ 630.000 de autovehicule livrate.
Prin cele circa 630.000 de unitati comercializate anul trecut, vanzarile producatorului ceh Skoda au crescut cu 14,6% fata de nivelul din 2006.

Skoda in Romania

Vanzarile Skoda s-au apreciat cu peste 16% in primele patru luni, la un nivel de 8.270 de masini, fiind cea mai bine vanduta marca de import.
Cel mai bine vandut model a fost sedanul compact Octavia II, ale carui vanzari au urcat in intervalul ianuarie-aprilie cu 70%, la 3.515 unitati, in timp ce Fabia, cel mai ieftin model Skoda, a inregistrat o scadere cu aproape 50%.
In acest an vanzarile Skoda sunt estimate la 30.000 de unitati, in crestere cu aproape 30%.
Cifra de afaceri a Skoda in Romania ar putea ajunge in acest an la aproape 400 de milioane de euro, cu 100 mil. euro peste nivelul inregistrat anul trecut.
Vanzarile au urcat anul trecut cu 12,6%, la 23.138 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO