Business Internaţional

Situaţie nemaiîntâlnită: Regiunea în care se produc cele mai scumpe vinuri din lume, păzită zi şi noapte de jandarmi. Cine fură strugurii

Situaţie nemaiîntâlnită: Regiunea în care se produc...

Autor: Business Magazin

02.12.2019, 00:00 424

Un fenomen relativ nou afectează recoltele de struguri din Burgundia - furtul. Poliţia franceză s-a mobilizat şi patrulează, pe biciclete şi motociclete, pentru a proteja viile atacate un număr tot mai mare de hoţi, scriu cei de la thelocal.fr.

„Daunele sunt enorme”, a spus Vincent Gros, care deţine podgoria Gros Frère et Soeur din regiunea Cote d’Or.

Frère a fost nevoit să instaleze camere de securitate în zonele mai îndepărtate din cauza furturilor în curs de desfăşurare. Dar, după ce poliţia a început să patruleze în regiune, spune că se simte mai liniştit.
Marea întrebare este, evident, cine sunt hoţii? Principalii suspecţi sunt, surprinzător, alţi fermieri ale căror recolte au fost deteriorate de vremea rea. Combinaţia din acest an de îngheţ, grindină şi soare a avut efecte devastatoare pentru multe podgorii.

„Când recolta este mică, este tentant să mergi şi să furi struguri. Tot ce ai nevoie este o foarfecă de vie şi o găleată. Dacă vin, de exemplă, 40 de hoţi, treaba poate merge foarte repede", spune Frère .

Uneori, pierderea este accidentală. Sună puţin probabil, dar se pare că unii antreprenori au ales greşit porţiunea de teren pe care să recolteze.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO