Business Internaţional

„Situaţia din Europa este serioasă şi nu poate fi subestimată”: Franţa şi Marea Britanie înregistrează cel mai mare număr de infecţii de la începutul pandemiei

„Situaţia din Europa este serioasă şi nu poate fi...

Autor: Eduard Ivanovici

25.09.2020, 17:41 2902

Marea Britanie şi Franţa au raportat joi cele mai multe cazuri de la începutul pandemiei pe măsură ce Europa se pregăteşte să se confrunte cu al doilea val de coronavirus, notează CNN.

Ştirea vine în contextul în care universităţile europene au înregistrat creşteri semnificative ale cazurilor cu COVID-19, studenţilor din Scoţia fiindu-le interzise „petrecerile şi orice formă de socializare în afara casei”.

Autorităţile sanitare din Franţa au numărat 16.096 de cazuri în ultimele 24 de ore. În total, 31.511 de persoane au murit din cauza coronavirusului în Franţa, raportându-se 497.237 de infecţii. Între timp, Regatul Unit a înregistrat 6.634 de cazuri, totalul ajungând astfel la 416.363.

„Este cel mai mare număr pe care l-am raportat până acum şi reprezintă un semnal de alarmă pentru toată lumea. Semnele sunt clare. Rata de pozitivitate creşte de-a lungul tuturor grupelor de vârstă şi continuăm să vedem cum cresc ratele de admisie din spitale şi unităţile de terapie intensivă”, a declarat Yvonne Doyle, directorul medial al Serviciului de Sănătate publică din Regatul Unit.

În Spania, Madridul a raportat aproape 20% din totalul cazurilor – 704.209. Ministrul sănătăţii a declarat că guvernul recomandă o carantină totală pentru capitala ţării. În Germania, chiar dacă rata zilnică de infecţie rămâne sub nivelurile din aprilie, cazurile încep să crească de la o zi la alta.

Comisarul pentru Sănătate al UE spune că Europa se află într-un moment „decisiv” în ceea ce priveşte gestionarea celui de-al doilea val de infecţii, acţiunile luate în prezent urmând să determine severitatea restricţiilor din următoarele luni.

Italia, prima ţară europeană care a simţit impactul crizei generate de coronavirus, a raportat o creştere relativ mică – 1.786 de cazuri noi. Totuşi, ministrul sănătăţii avertizează: „Situaţia din Europa este serioasă şi nu poate fi subestimată”.

„Cred că trebuie să ne menţinem cu picioarele pe pământ şi să continuăm cu prudenţă.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO