Business Internaţional

Site-ul Financial Times a fost piratat de hackeri. "Armata electronică siriană a fost aici!"

Site-ul Financial Times a fost piratat de hackeri....

Autor: Departamentul Life

18.05.2013, 09:47 480

"Mai multe bloguri ale FT şi conturile publicaţiei de pe reţelele sociale au fost atacate de piraţi cibernetici şi depunem eforturi pentru a rezolva această problemă cât mai repede posibil", a anunţat, într-un comunicat, cotidianul economic.

La sfârşitul dimineţii de vineri, mesajul "Syrian Electronic Army Was Here" (Armata Electronică Siriană a fost aici, n.r.) apărea pe ecran atunci când un utilizator dorea să se conecteze la unele din blogurile de pe site-ul FT.

Totodată, într-un mesaj postat de hackeri pe contul de Twitter al publicaţiei se spunea că gruparea islamistă insurgentă Frontul Al-Nusra, care luptă împotriva regimului din Siria şi este afiliată filialei siriene a reţelei teroriste Al-Qaida, a executat persoane inocente. Frontul Al-Nusra este implicat în activităţile insurgente împotriva regimului Bashar al-Assad.

Hackerii, care se revendică a fi membri ai Armatei electronice siriene, au atacat în ultimele luni mai multe conturi de pe reţelele de socializare şi site-uri. Astfel, la sfârşitul lunii aprilie, contul de Twitter al agenţiei de presă americane Associated Press a fost piratat de Armata Electronică Siriană. Mesajul fals postat atunci de hackeri pe contul de Twitter al Associated Press era următorul: "Două explozii în Casa Albă; preşedintele Barack Obama este rănit".

SEA afirmă pe site-ul său că apără "poporul arab sirian" contra "campaniilor organizate de mediile arabe şi occidentale".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO