Business Internaţional

Site-ul de poker online Full Tilt Poker acuzat că ascunde de fapt o "schemă piramidală de tip Ponzi la nivel global"

SUA acuză site-ul de poker online Full Tilt Poker că ascunde de fapt o "schemă piramidală de tip Ponzi la nivel global"

Autor: Adrian Voicu

21.09.2011, 09:41 2909

Procurorii americani au făcut mai multe acuzaţii la adresa site-ului Full Tilt Poker, acuzându-i pe Howard Lederer, supranumit "Profesorul de Poker", pe campionul la poker Christopher Ferguson şi pe alţii că şi-au plătit mai mult de 440 de milioane de dolari fraudând în acelaşi timp alţi jucători.

Într-o acuzaţie înaintată la curtea federală din New York, care a completat o alta civilă, procurorii acuză Full Tilt Poker că încă desfăşoară o schemă piramidală de tip Ponzi, în ciuda înaintării acuzaţiilor iniţiale la curtea de justiţie.

Lederer este descris pe site-ul său (www.howardlederer.com) drept "Profesorul de Poker", iar Ferguson a câştigat cinci campionate mondiale de Poker. Cei doi sunt directorii şi proprietarii site-ului Full Tilt Poker.

"În realitate, Full Tilt Poker nu a menţinut suficiente fonduri pentru a plăti pe toţi jucătorii şi, de asemenea, compania a folosit fondurile jucătorilor pentru a plătii membrii consiliului de administraţie şi alţi proprietari mai mult de 440 de milioane din aprilie 2007 până în prezent", se arată în acuzaţia făcută de procurorul Preet Bharara.

"Full Tilt nu a fost o companie de poker legală, ci o schemă Ponzi la nivel internaţional".

Schema de tip Ponzi este de obicei o practică prin care investitorii iniţiali sunt plătiţi cu banii noilor clienţi, aceasta intrând în colaps în momentul în care compania rămâne fără bani.

Procurorii acuză pe directorii Full Tilt Poker că au fraudat jucătorii minţindu-i că fondurile acestora se află în siguranţă în conturile proprii şi sunt disponibile oricând.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO