Business Internaţional

Singapore devine noua Elveţia pentru bogaţii Asiei

Singapore devine noua Elveţia pentru bogaţii Asiei

Autor: Cătălina Butan

27.07.2013, 18:23 2067

Singapore face un pas important în încercarea de a deveni un centru global pentru administrarea averilor private, sumele gestionate în oraşul stat crescând cu aproape un sfert anul trecut, nivel care îl aduce tot mai aproape de Elveţia, considerată a fi un adevarat hub de administrare a banilor, scrie Financial Times.

Fondurile gestionate în Singapore au crescut anul trecut cu 22% la 1.630 miliarde de dolari de la 1.340 miliarde de dolari în anul precedent, potrivit datelor Autorităţii Monetare din Singapore. Pe de altă parte, în Elveţia fondurile administrate anul trecut au atins un nivel de 2.900 miliarde de dolari.

Cea mai mare parte din fondurile administrare în Singapore au avut ca destinaţie Asia, peste 70% din acestea mergând în această direcţie anul trecut, cu 10% mai mult faţă de anul precedent.

Hong-Kong şi Singapore recuperează tot mai mult din diferenţă faţă de Elveţia şi Londra la nivelul fondurile administrate bazându-se mai ales pe averile noii generaţii de oameni de afaceri asiatici.

Încrederea investitorilor în sectorul de private banking din Elveţia a scăzut tot mai mult în ultimul timp ca urmare a unor scandaluri în care au fost implicate mai multe bănci elveţiene, acuzate de complicitate la evaziune fiscală. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO