Business Internaţional

Sindicatele se opun disponibilizarilor de la Peugeot

22.03.2005, 00:00 14

Producatorul francez Peugeot a fost invitat la discutii de catre oficialii TGWU (The Transport and General Workers' Union) dupa ce a anuntat 850 de disponibilizari la fabrica din Ryton, informeaza The Guardian.


Pana nu de mult, modelul Peugeot 206 concura cu Golful de la Volkswagen pentru titlul de cea mai bine vanduta masina din Europa. Insa cresterea competitiei pe piata masinilor mici a impus, in luna februarie, scaderea vanzarilor pentru 206 cu 5,2%.


A fost necesara astfel reducerea numarului schimburilor ce lucrau la fabrica din Ryton, de langa Conventry, de la patru la doar trei schimburi. Mai mult, se va renunta in vara si la cel de la sfarsitul saptamanii. Compania urmareste sa reduca  costurile si sa reinvesteasca economiile obtinute in afara Europei de Vest.


"Cu toate ca Peugeot 206 ramane una dintre cele mai bine vandute masini din Europa, segmentul de piata al masinilor mici a inregistrat o depreciere considerabila. Si acest lucru a avut un impact puternic asupra vanzarilor modelului 206. Am considerat necesara atunci schimbarea strategiei de productie conform cererii de pe piata", a justificat conducerea companiei. Membrii TGWU refuza insa sa inteleaga decizia acestora de a disponibiliza 850 de angajati din totalul de 2.800. Ei vor incerca sa convinga pe cei de la Peugeot sa modernizeze modelul 206. "206 a avut un succes extraordinar si a dominat piata. Insa acum avem nevoie ca Peugeot sa demonstreze deschiderea sa spre inovatie", declara purtatorul de cuvant al TGWU.


Disponibilizarile de la Peugeot ar insemna o a doua lovitura pentru regiunea Conventry. Cu putin timp in urma, Jaguar anunta incetarea productiei si trimiterea in somaj a 1.100 de persoane. Acest anunt a condus la 400 de disponibilizari voluntare si la mutarea a 425 de angajati la fabrica Castle Bromwich din Birmingham.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO