Business Internaţional

Simona Halep s-a calificat în optimi la Australian Open, după un meci de aproape patru ore

Simona Halep s-a calificat în optimi la Australian Open,...

Autor: Claudiu Giurgea, Mediafax

20.01.2018, 11:28 117

Simona Halep, principala favorită şi liderul mondial, s-a calificat, sâmbătă dimineaţă, în optimile de finală ale turneului de la Australian Open, primul Grand Slam al anului, după ce a învins-o pe americanca Lauren Davis, locul 76 WTA, scor 4-6, 6-4, 15-13.

Partida, care a durat trei ore şi 44 de minute, a avut mai multe răsturnări de situaţie. Halep a pierdut primul set, deşi a condus cu 3-2 şi break în faţă, dar şi-a adjudecat actul secund cu un scor similar, diferenţa fiind făcută de un singur break reuşit de Simona în cel de-al treilea game.

Setul decisiv a durat două ore şi 22 de minute. Până să obţină victoria, prima jucătoare a lumii a servit de patru ori pentru câştigarea meciului şi a salvat trei mingi de meci, la scorul de 11-10 pentru adversara sa.

Următoarea adversară a Simonei Halep va fi câştigătoarea dintre australianca Ashleigh Barty, cap de serie numărul 18 şi locul 17 WTA, şi japoneza Naomi Osaka, locul 72 WTA, meci programat sâmbătă, în jurul orei 06:30.

În urma calificării în optimi, Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 195.590 de dolari şi 240 de puncte WTA.

Cea mai bună performanţă a româncei la Australian Open este prezenţa în sferturi de finală, în 2014 şi 2015. În ultimii doi ani, Halep a părăsit competiţia de la Melbourne încă din runda inaugurală.

Sâmbătă dimineaţă, Ana Bogdan, numărul 104 mondial, a fost eliminată în turul al treilea al turneului de la Australian Open, după ce a pierdut, cu scorul de 6-3, 6-4, în faţa finalistei de anul trecut, americanca Madison Keys, cap de serie numărul 17 şi locul 20 WTA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO