Business Internaţional

Simona Halep, prima româncă care merge în optimi, după o victorie categorică la Madrid

Simona Halep, prima româncă care merge în optimi,...

Autor: Andrei Pal, Mediafax

08.05.2018, 18:19 666

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) a reuşit un nou meci perfect la Madrid, 6-0, 6-3 cu belgianca Elise Mertens, se pregăteşte pentru a treia întâlnire directă cu Kristina, sora mai slab cotată a familiei Pliskova, iar imediat după finalul partidei a vorbit despre cum a reuşit să depăşească clar o adversară foarte valoroasă, ce a îmbunătăţit în jocul ei, dar şi despre planul pentru "optimi".

"Am jucat la un nivel ridicat, mai ales în primul set. Ştiam că e o jucătoare dificilă, care vine cu o încredere foarte mare. A fost dificil, dar m-am simţit bine. Am simţit puţină tensiune, am avut unele mingi de meci şi n-am reuşit să închid. Ea a jucat fără emoţii, a dat câteva mingi înalte, câteva pe linii, eu am greşit vreo trei lovituri de dreapta care m-au supărat puţin. Dar a fost important că am reuşit să închei meciul", a spus Simona, pentru Digi Sport, pentru ca mai apoi să facă un mic preview al confruntării cu cehoaica Kristina Pliskova, cea pe care a spulberat-o anul trecut la Madrid (6-1, 6-2) şi a învins-o fără emoţii anul acesta, la Indian Wells: "Fiecare meci e greu, mâine va fi şi mai greu, dar încerc să rămân concentrată pe ceea ce am de făcut. Am jucat anul trecut aici contra Kristinei Pliskova, nu a fost deloc uşor, dar, dacă am câştigat atunci, înseamnă că pot face asta şi acum. Serveşte bine, dă bine cu dreapta, iar eu va trebui să alerg mult, să o fac să se mişte".

"Serviciul e mult mai bun"

Prezent la Madrid pentru a o conduce pe Simona spre al treilea titlu consecutiv în "Casa Magica", Darren Cahill a remarcat progreul lui Halep la serviciu, iar schimbarea din joc a fost evidenţiată şi de Simona, care simte că punctul slab din trecut a devenit, acum, o armă de încredere: "Da, cu siguranţă serviciul e mult mai bun şi mai solid, chiar şi mai puternic. Am progresat la mai multe chestii, chiar şi scurta din setul doi, într-un moment de presiune, a fost importantă. Încerc să-mi dezvolt jocul, încet-încet încerc să fiu cât se poate de completă", a mai declarat liderul mondial, pentru care competiţia de la Madrid, unde a fost declarată cea mai bună jucătoare a deceniului, a devenit o casă: "Mereu am spus că turneul acesta e unul special datorită faptului că părinţii şi prietenii mei sunt aici. Simt susţinere de peste tot, pot să spun că mă simt ca acasă. Simt energia fanilor, e plăcut, sper să câştig cât mai multe meciuri, ca să ne bucurăm cu toţii".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO