Business Internaţional

Silvio Berlusconi a demisionat de la conducerea Guvernului italian - VIDEO

Silvio Berlusconi îşi va prezenta demisia în scurt timp - preşedinţie

Foto: AFP

Autor: Mediafax

12.11.2011, 21:28 950

Silvio Bersluconi a demisionat sâmbătă de la conducerea Guvernului italian, după adoptarea de către Parlament a măsurilor de austeritate solicitate de Uniunea Europeană, a anunţat preşedinţia Republicii, în timp ce vestea a fost primită cu aplauze la Roma.

Il Cavaliere, în vârstă de 75 de ani a părăsit imediat clădirea, constrâns să folosească o ieşire secretă, în timp ce mii de manifestanţi aplaudau şi agitau drapele, strigând "bufonule, bufonule!" la intrarea principală în palat.

Şi la sosirea lui Berlusconi la Palatul Quirinal pentru a-i înmâna demisia preşedintelui Giorgio Napolitano, reşedinţa era înconjurată de o mulţime pregătită să sărbătorească plecarea lui Il Cavaliere. În timp ce pleca de la reşedinţa sa privată către Quirinal, manifestanţii salutau trecerea sa în maşină strigându-i "Bufonule! Bufonule!", "Ruşine!" şi "S-a terminat!"

Berlusconi s-a declarat profund întristat de huiduielile cu care a fost întâmpinat.


"Mi-au produs multă suferinţă", le-a mărturisit Il Cavaliere câtorva lideri ai partidului său reuniţi la domiciliul său înainte de a merge la Palatul Quirinal, sediul preşedinţiei ţării.

Deputaţii au adoptat în cursul serii de sâmbătă măsurile cerute de Uniunea Europeană şi destinate să reconforteze pieţele, după ce Senatul a aprobat acest pachet vineri. Berlusconi, în vârstă de 75 de ani, a anunţat că va demisiona după adoptarea acestor măsuri.

Un consiliu de miniştri a avut loc imediat după vot, în timp ce manifestanţii au început să iasă pe străzile Romei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO