Business Internaţional

„Shop&Go-urile americane”, a doua cea mai populară franciză din lume: De la gheaţă, lapte, pâine şi ouă, la peste 60.000 de locaţii la nivel mondial

„Shop&Go-urile americane”, a doua cea mai populară...

Autor: Alex Ciutacu

13.01.2018, 15:00 2435

7-Eleven a fost denumită a doua cea mai populară franciză din lume în topul Franchise 500 realizat de publicaţia Entrepreneur.

Magazinele 7-Eleven îşi au originea în 1927, când un angajat al companiei de gheaţă Southland Ice Company, din Dallas, Texas, a început să vândă lapte, pâine şi ouă pe lângă cuburile de gheaţă.

Acel angajat,  Joe C. Thompson, a cumpărat într-un final Southland Ice Company şi a transformat-o în Southland Corporation, şi a început să deschidă magazine de tipul Shop&Go.

Primele magazine au fost denumite Toteăm (lb. Eng: to tote – a purta), deoarece clienţii îşi ţineau cumpărăturile după ei, dar în 1946, când magazinele şi-au extins programul de funcţionare în intervalul 7 a.m. – 11 p.m, numele conceptului a fost schimbat.

Deşi, magazinele 7-Eleven funcţionează acum în program non-stop, a fost păstrat numele sub care lanţul a devenit celebru.

Investiţia iniţială pentru un magazin 7-Eleven variază între 37.550 de dolari şi 1,1 milioane de dolari, potrivit Entrepreneur.

De asemenea, în funcţie de contract, taxa de francizare variază între 10.000 de dolari şi 1 milion de dolari.

Compania 7-Eleven oferă variante de finanţare in-house pentru a acoperi taxa de franciză, inventarul şi salariile pentru primele luni de funcţionare.

Condus de CEO-ul Joseph DePinto, francizat din 1964, lanţul însumează peste 60.000 de locaţii la nivel mondial, 1.019 dintre acestea fiind deţinute de companie, 7.025 fiind francize în Statele Unite, iar 54.061 – francize în afara Statelor Unite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO