Business Internaţional

Shanghai devine cel mai important port din lume, după traficul comercial, peste Singapore

Shanghai devine cel mai mare port din lume, după traficul comercial, peste Singapore

Autor: Radu Racu

08.01.2011, 15:43 1466

Cel mai bogat oraş din China a devenit anul trecut şi cel maiimportant port comercial din lume, în funcţie de volumul de mărfuritraficat, confirmând astfel poziţia Chinei de exportatorul numărulunu mondial, scrie Bloomberg.

Traficul portului din Shanghai a crescut anul trecut la 29.05milioane de TEU (unitate de măsură egală cu volumul unui containerstandard cu lungime de 6 metri, lăţime de 2,4 metri şi o înălţimevariabilă de 1,3-2,9 metri - n.red.), cu aproape 500.000 de TEUpeste cel din Singapore.

Plasarea pe primul loc în topul porturilor comerciale a oraşuluiShanghai confirmă puterea economică a Chinei, care a depăşit în2009 Germania în cursa pentru cel mai mare exportator din lume.Oraşul chinez a beneficiat anul trecut de revenirea economiilor dinEuropa şi SUA dar şi de expoziţia Shanghai 2010 World Expo. China aanunţat în 2009 că vrea să facă din Shanghai cel mai important nodportuar din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO