Business Internaţional

Sfârşitul unei ere: Oraşul care ar putea depăşi New York ca şi capitală a miliardarilor

Sfârşitul unei ere: Oraşul care ar putea depăşi New...

Autor: Alex Ciutacu

19.05.2018, 18:31 2490

Hong Kong a fost cel mai scump oraş din lume pentru cea mai mare parte a deceniului, iar din ce în ce mai mulţi miliardari au început să locuiască acolo, potrivit Business Insider.

În 2017, în Hong Kong au apărut 21 de miliardari noi, ajungând astfel la un număr total de 93 de miiardari – cu doar 10 mai puţini decât New York, potrivit indexului Billionaire Census, realizat de Wealth-X. New York a câştigat doar un miliardar nou în 2017.

În timp ce numărul miliardarilor din Hong Kong păleşte în comparaţie cu Statele Unite – 93 de persoane versus 690 – probabil nu va mai trece mult timp până când Hong Kong-ul va depăşi New York-ul în poziţia de capitală a miliardarilor.

Potrivit studiului realizat de Wealth-X, creşterea înregistrată de Hong Kong „a fost condusă de o performanţă econonomică puternică pe plan domestic, schimbările din peisajul pieţelor financiare care reflectă statusul regiunii ca unul dintre cele mai mari poluri financiare, şi rolul proeminent al statului în comerţ şi investiţii.

Top 10 oraşe cu cei mai mulţi miliardari este în ordine: New York – 103 persoane, Hong Kong – 93 persoane, San Francisco – 74 persoane, Moscova – 69 persoane, Londra – 62 persoane, Beijing – 57 persoane, Singapore – 44 persoane, Dubai – 40 de persoane, Mumbai – 39 persoane şi Shenzhen – 39 persoane.

Ţările cu cei mai mulţi miliardari sunt: Statele Unite – 680 persoane, China – 338 persoane, Germania – 152 persoane, India – 104 persoane şi Elveţia cu 99 de persoane.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO