Business Internaţional

Sfârşitul unei ere? Acţiunile serviciului gigant de plăţi PayPal s-au prăbuşit după ce eBay a anunţat că va colabora cu un nou partener

Sfârşitul unei ere? Acţiunile serviciului gigant de...

Autor: Alex Ciutacu

01.02.2018, 15:31 1637

Acţiunile companiei PayPal au scăzut cu 12% după ce fosta companie-mamă, eBay a anunţat că va colabora cu un nou partener pentru procesarea plăţilor primare, potrivit Reuters.

Ebay a anunţat că pentru procesarea plăţilor pe plan global va colabora cu compania olandeză Adyen.

Clienţii eBay vor putea continua să folosească PayPal ca formă de plată, cel puţin până în 2030, transmite compania. Anunţul eBay a venit după ce PayPal a raportat câştiguri trimestriale peste aşteptările Wall Street-ului, dar a prezentat previziuni dezamăgitoare pentru următorul trimestru. Acţiunile PayPal au scăzut iniţial cu 5% după publicarea rezultatelor trimestriale.

CEO-ul PayPal, Dan Schulman, a transmis că schimbarea relaţiilor dintre serviciul de plăţi şi eBay a fost de comun acord, şi că această schimbare se potriveşte noii strategii adoptate de PayPal.

eBay acoperă aproximativ 13% din totalul plăţilor procesate de PayPal.

PayPal s-a desprins de compania-mamă eBay în 2015 şi a lucrat de atunci pentru a se transforma dintr-o companie care procesează doar plăţile eBay, într-una care procesează plăţi pentru mai multe companii mari, cât şi pentru persoane fizice.

Noua direcţie strategică a condus la parteneriate semnificative cu o serie de instituţii financiare mari şi companii mari din sectorul tehnologic, precum Google de la Alphabet, Apple, Mastercard, Visa şi JPMorgan Chase. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO