Business Internaţional

Serviciile americane de informaţii acuză Huawei că este finanţat de statul chinez

Serviciile americane de informaţii acuză Huawei că...

Autor: Raluca Nicolae

20.04.2019, 13:15 140

Serviciile americane de informaţii au acuzat compania Huawei Technologies că este finanţat de Ministerul Securităţii Naţionale al Chinei, informează, sâmbătă, ziarul The Times, încă o acuzaţie pe lista celor cu care se confruntă compania chineză de tehnologie, transmite Reuters.

CIA a acuzat compania Huawei că a primit finanţare de la Comisia Naţională de Securitate a Chinei, de la Armata Populară de Eliberare şi de la o a treia ramură a reţelei de informaţii chineze de stat, a spus ziarul britanic.

La începutul acestui an, CIA a făcut schimb de informaţii cu membrii grupului FiveEyes, din care fac parte şi Marea Britanie, Australia, Canada şi Noua Zeelandă.

Huawei a respins acuzaţiile într-o declaraţie citată de ziar.„Huawei nu comentează acuzaţii nefondate susţinute de dovezi de la surse anonime", a declarat un reprezentant al Huawei pentru The Times.

Compania, CIA şi Ministerul Afacerilor Externe din China nu au comentat. Acuzaţiile serviciilor americane de informaţii vin într-o perioadă de tensiuni comerciale dintre Washington şi Beijing, pe fondul preocupărilor Statelor Unite că echipamentul Huawei ar putea fi folosit pentru spionaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO