Business Internaţional

Serena Williams a învins-o pe sora sa, Venus Williams şi a câştigat finala de la Australian Open

Serena Williams a învins-o pe sora sa, Venus Williams...

Autor: Iulian Coşuleţu

28.01.2017, 12:01 114

Finala a început foarte frumos, cu patru break-uri în primele patru game-uri ale meciului, câte două de fiecare parte. Serena Williams a reuşit să mai câştige pe serviciul advers în jocul şapte şi nu a mai cedat avantajul până la final, impunându-se cu 6-4.

În manşa secundă, Serena Williams a avut trei mingi de break la scorul de 1-1, însă sora sa a reuşit să le salveze pe toate. Nu s-a mai întâmplat acelaşi lucru în game-ul şapte, când Serena a câştigat pe serviciul advers şi apoi şi-a consolidat avantajul creat, cu un game la 0. Cea mai mică dintre surorile Williams s-a impus cu 6-4, 6-4 şi a câştigat pentru a şaptea oară turneul de la Australian Open şi va reveni pe primul loc în clasamentul mondial.

A fost cea de-a noua finală a unui turneu de Grand Slam între surorile Williams şi, totodată, prima după opt ani. Cele două sportive s-au mai întâlnit o singură dată în finala turneului Australian Open, în 2003, iar Serena Williams a câştigat partida respectivă în trei seturi.

Serena Williams, în vârstă de 35 de ani, a câştigat al 23-lea turneu de Mare Şlem, în timp ce Venus Williams, 36 de ani, are în palmares şapte trofee de Grand Slam.

Pentru câştigarea finalei de la Australian Open, Serena Williams va încasa un cec în valoare de 2.701.000 de dolari şi 2.000 de puncte WTA, în timp ce Venus Williams va fi recompensată cu 1.387.000 de dolari şi 1.300 de puncte WTA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO