Business Internaţional

Şeful Rezervei Federale promite să stea cu mâna pe portofel: Fed nu are în plan ajutarea băncilor europene

Ben Bernanke: Rezerva Federală nu are în plan ajutarea băncilor europene

Autor: Adrian Voicu

15.12.2011, 11:43 375

Preşedintele Rezervei Federale americane (banca centrală), Ben S. Bernanke, a spus senatorilor republicani că banca nu are în plan ajutoare suplimentare pentru băncile europene, în ciuda crizei datoriilor cu care se confrunta Europa, informează Bloomberg.

Senatorul Bob Corker, republican al statului Tennessee, a declarat pentru publicaţia americană că Bernanke a spus "foarte clar" că banca centrală nu plănuieşte să salveze instituţiile financiare europene. Un alt senator, Lindsey Graham, a declarat că bancherul le-a spus legislatorilor că "nu are intenţia şi nici autoritatea necesară" pentru salvarea ţărilor sau băncilor.

Deşi Fed-ul nu poate credita direct bănci din afara SUA, poate oferi împrumuturi filialelor din SUA la dobândă preferenţială. De asemenea, băncile pot să se alimenteze indirect cu dolari prin intermediul BCE şi al celorlalte bănci centrale care îşi asumă riscul creditării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO