Business Internaţional

Şeful Netflix a avut venituri de peste 11 milioane de dolari în 2014

Şeful Netflix a avut venituri de peste 11 milioane de...

Autor: Madalina Cerban

12.04.2015, 15:16 192

Reed Hastings şi-a adăugat anul trecut în conturi aproape 11,1 milioane de dolari, faţă de 7,7 milioane de dolari, în 2013.

Creşterea veniturilor lui Hastings se datorează unei măriri a salariului său de la aproximativ 2 milioane de dolari, în 2013, la aproape 3 milioane de dolari, în 2014. De asemenea, Hastings a avut anul trecut beneficii de peste 8 milioane de dolari din tranzacţionarea opţiunilor pe acţiuni.

Pe de altă parte, Ted Sarandos, chief content officer (CCO) al Netflix, a avut anul trecut venituri de 8,8 milioane de dolari, în creştere cu 17% faţă de veniturile sale din 2013, care se ridicau la 7,5 milioane de dolari. Sarandos este al doilea cel mai bine plătit director executiv al platformei Netflix.

Însă atât Reed Hastings, cât şi şi Ted Sarandos se vor confrunta cu reduceri salariale în 2015, pe care compania le-a anulat la sfârşitul anului trecut. Spre exemplu, salariul lui Hastings se va reduce de la 3 milioane de dolari, în 2014, la un milion de dolari, anul acesta. La fel se va întâmpla şi în cazul lui Sarandos, al cărui salariu va scădea la un milion de dolari, faţă de 2,8 milioane de dolari, în 2014.

Pătrunderea platformei Netflix în domeniul conţinuturilor originale şi popularitatea de care se bucură serialele sale, precum "House of Cards" şi "Orange is the New Black", au remodelat industria televiziunii şi felul în care consumatorii privesc producţii de divertisment.

Gigantul american al streaming-ului, înfiinţat în 1997, care a început cu închiriere de DVD-uri, s-a implantat progresiv pe continentul american şi, din 2012, în câteva ţări din Europa - Marea Britanie, Irlanda, ţările scandinave şi Olanda. În 2014, serviciul a fost lansat în Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Belgia şi Luxemburg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO