Business Internaţional

Seful de la Virgin baga 3 mld. dolari in combustibili alternativi

25.09.2006, 18:44 16

Magnatul britanic Richard Branson a declarat ca toate profiturile care vor fi realizate in urmatorii zece ani de toate cele cinci companii aeriene ale sale si de compania feroviara, aproximativ 3 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro), vor fi investite in dezvoltarea surselor de energie care nu contribuie la incalzirea globala, relateaza International Herald Tribune.
Banii stransi vor fi investiti de mai multe companii, in care vor fi incluse si afacerile existente in cadrul grupului detinut de Branson, Virgin, compus din 200 de companii. Companiile vor cauta modalitati de a economisi energie si de a produce combustibil care nu este derivat din carbune sau petrol.
Branson a declarat ca toate companiile sale deja incearca sa descopere un tip de combustibil pentru avioane care sa nu fie derivat din petrol, precum si enzime care ar putea imbunatati eficienta proceselor care elimina celuloza din iarba si din alte recolte pentru a produce etanol si alti combustibili asemanatori.
"Unii vor fi profitabili, unii nu vor fi profitabili, dar singura cale prin care incalzirea globala va fi invinsa este investirea in noi combustibili care sa ii poata inlocui pe cei vechi", a declarat Branson in timpul unei conferinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO