Business Internaţional

Şeful BioNTech anticipează realizarea unor actualizări ale actualelor vaccinuri anti-Covid-19 pentru anul viitor

Şeful BioNTech anticipează realizarea unor actualizări...

Autor: Alexandru Nanu

03.10.2021, 14:31 4609

Omul de ştiinţă care a fondat şi dirijează BioNTech, Ugur Sahin, spune că este de aştepat ca virusul Covid-19 să sufere mutaţii şi că imunitatea dobândită în urma vaccinării cu actualele vaccinuri să nu mai fie eficace în protecţia împotriva noilor mutaţii suferite de coronavirus,  conform Financial Times.

Ugur Sahin a declarat că este probabil să fie nevoie de o actualizare a formulei actualului vaccin până la jumătatea anului viitor pentru a putea face faţă virusului Covid-19 care în prezent suferă noi mutaţii.

Directorul executiv al BioNTech, a declarat pentru Financial Times că odată cu trecerea timpului vor apărea noi mutaţii care pot ignora apărarea imună a organismului. „Anul acesta [un alt vaccin] este complet inutil. Dar până la mijlocul anului viitor, ar putea fi o situaţie diferită ", a declarat Ugur Sahin.

Un parteneriat între compania germană BioNTech şi compania farmaceutică americană Pfizer a adus pe piaţă primul vaccin Covid-19. Acesta a fost, de asemenea, primul vaccin bazat pe tehnologia ARN mesager care a obţinut aprobarea de reglementare a autorităţilor şi a fost cel mai bine vândut medicament din acest an.

"Acest virus va rămâne şi virusul se va adapta în continuare", a mai declarat Sahin. „Nu avem niciun motiv să presupunem că virusul generaţiei următoare va fi mai uşor de învins de sistemul imunitar decât generaţia existentă. Aceasta este o evoluţie continuă şi acea evoluţie tocmai a început. "

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO