Business Internaţional

Şeful BCE răspunde Americii: "Zona euro o duce mai bine decât alte mari economii"

Şeful BCE răspunde Americii: "Zona euro o duce mai bine decât alte mari economii"

Autor: Adrian Voicu

17.09.2011, 14:46 972

Preşedintele BCE consideră că deficitul zonei euro în 2011 va fi de 4,5% din PIB faţă de un deficit de 8,5% în SUA, informează Le Point.

Zona euro este din punct de vedere economic într-o situaţie mai bună decât alte ţări puternic dezvoltate, a spus duminică Jean-Claude Trichet, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de finanţe europeni din Polonia.

"Luate în ansamblu, Uniunea Europeană şi zona euro sunt probabil într-o situaţie mai bună decât economiile celorlalte ţări dezvoltate", a spus oficialul european.

Jean-Claude Trichet, care a răspuns înterbărilor unui ziarist chinez, a recunoscut că au existat "erori la nivelul anumitor ţări luate individual", dar aceste erori "sunt în curs de rezolvare", a subliniat el.

El a adus aminte că deficitul zonei euro se situează probabil la 4,5% din PIB în acest an, în timp ce "în alte ţări puternic dezvoltate, acesta se situează la 10%".

SUA prevăd un deficit în jurul a 8,8% din PIB pentru acest an cu 1,7 puncte procentuale mai mare decât în 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO