Business Internaţional

Şeful Băncii centrale a Elveţiei, acuzat de insider trading: "Am acţionat nu doar conform regulilor, ci şi corect"

Şeful Băncii centrale a Elveţiei, acuzat de insider trading: "Am acţionat nu doar conform regulilor, ci şi corect"

Autor: Adrian Voicu

05.01.2012, 18:24 308

Philipp Hildebrand, guvernatorul Băncii centrale a Elveţiei acuzat de activităţi de insider trading, a declarat că nu se consideră vinovat.

"Am acţionat nu doar conform regulilor, dar şi corect", a spus Hildebrand într-o conferinţă de presă, astăzi". "Nu cred că am încălcat vreo lege. Da înţeleg că publicul are anumite nelămuriri".

Banca centrală a Elveţiei se află în mijlocul unui scandal monstru de insider trading după ce preşedintele Philipp Hildebrand a fost acuzat de speculaţii prin intermediul tranzacţiilor monetare cu câteva săptămâni înainte de a lua decizia de a lega cursul francului elveţian de euro, scrie The Guardian.

Acuzaţiile au fost făcute de săptămânalul Die Weltwoche într-un comunicat înainte ca cel mai recent număr al său să iasă pe piaţă astăzi. Publicaţia susţine că presupunerile conform cărora soţia lui Hildebrand este responsabilă pentru tranzacţii sunt greşite şi că şeful băncii centrale a Elveţiei este cel care s-a aflat în spatele tranzacţiilor valutare care au dus la demararea unei anchete de către instituţia la care lucrează.

Hildebrand a mai făcut câteva tranzacţii cu dolari şi euro pe piaţa monetară între martie şi octombrie anul trecut, conform Die Wetlwoche, publicaţie apropiată de Partidul Poporului Elveţian, de extremă dreaptă. Citiţi mai multe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO