Business Internaţional

Şefii FMI şi BM avertizează că tensiunile de pe piaţa valutară afectează economia mondială

07.10.2010, 19:02 14

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, şipreşedintele Băncii Mondiale (BM), Robert Zoellick, au avertizat,joi, că tensiunile de pe piaţa valutară sunt dăunătoare pentrueconomia mondială, încercând astfel relansarea cooperării economicemondiale, afectată de criză, scrie MediafaxBusiness.

Strauss-Kahn a afirmat într-o conferinţă de presă că slăbireaspiritului de cooperare, ca efect al crizei financiare, esteregretabilă, iar ajustarea valorii monedelor trebuie să facă partedin reechilibrarea economică, relatează Reuters.

"Această tendinţă nu a dispărut, doar s-a atenuat, şi reprezintăun pericol real. Toată lumea trebuie să ţină cont de faptul că nuexistă o soluţie internă pentru criza mondială", a avertizat şefulFMI.

Zoellick a afirmat la rândul său că lumea se confruntă cutensiuni pe piaţa valutară. "Tensiunile pot duce la probleme, dacănu sunt tratate corect", a arătat şeful BM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO