Business Internaţional

Şefa tranzacţiilor cu bitcoin de la o companie din Singapore a murit din „cauze nenaturale”

Şefa tranzacţiilor cu bitcoin de la o companie din...

Autor: Octavian Calei

06.03.2014, 11:36 856

Poliţia din Singapore investighează „moartea nenaturală” a unei tinere americane care conducea o companie cu tranzacţii pe moneda virtuală Bitcoin, scrie The Telegraph.

Autumn Radtke, CEO al companiei First Meta cu sediul în Singapore, a fost găsită moartă luna trecută în apartamentul ei din oraş.

Un site local de ştiri IT a scris că tânara s-ar fi sinucis însă ulterior au făcut un update la ştire raportând că nu se cunoaşte cu exactitate cum a murit Radtke.

Poliţia din Singapore a primit un telefon pe 26 februarie dimineaţa prin care li se cerea intervenţia la un bloc rezidenţial.

„La sosirea poliţiei, o femeie de 20 de ani a fost găsită nemişcată la locul lansării apelului. A fost declarată moartă de către paramedici. Poliţia investighează moartea nenaturală”, raportează forţele de ordine.

Siteul companiei First Meta a anunţat moartea lui Radtke însă nu a specificat cauzele morţii.

„Echipa First Meta este şocată şi îndurerată de pierderea tragică a prietenei şi CEO-ului Autumn Radtke”, a declarat compania.

First Meta oferă servicii online de cumpărare, vânzare şi tranzacţionare a monezilor virtuale pentru bani reali.

Radtke s-a mutat în Singapore în 2012 iar moartea ei survine în contextul controverselor privind moneda virtuală bitcoin.

Banca centrală din Singapore a anunţat că monezile virtuale nu sunt mijloace legale de plată şi cei care se implică în astfel de tranzacţii ar trebui să fie conştienţi de riscuri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO