Business Internaţional

Şefa FMI va fi judecată pentru neglijenţă într-un dosar controversat de corupţie în Franţa

Şefa FMI va fi judecată pentru neglijenţă într-un...

Autor: Greta Bogdan

22.07.2016, 16:22 751

Şefa Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, va fi judecată în Franţa pentru rolul pe care l-a avut într-un caz suspicios de neglijenţă de pe vremea în care era Ministru al Finanţelor, potrivit deciziei Curţii de Casaţie din Franţa, scrie Euobserver. 

Lagarde este acuzată de „neglijenţă" pentru rolul jucat în favoarea lui Bernard Tapie, în 2008. Dosarul se referă la o sentinţă de arbitraj prin care Bernard Tapie a primit 403 milioane de euro, dintre care 45 de milioane ca prejudiciu moral, pentru încheierea unui litigiu cu Banca Crédit Lyonnais privind vânzarea Adidas în 1994.

Tribunalul care o judecă pe Largarde este specializat în procese ale miniştrilor acuzaţi în cazuri legate de funcţiile lor şi nu există multe precedente.

Lagarde a negat în repetate rânduri că ar fi procedat incorect, iar avocatul său a spus la momentul anunţării procesului că va contesta decizia ca ea să fie judecată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO