Business Internaţional

Secretul investitorilor de succes: Cum i-a ajutat Biblia pe Warren Buffet şi John Templeton să se îmbogăţească

Secretul investitorilor de succes: Cum i-a ajutat Biblia...

Autor: Octavian Calei

05.10.2013, 11:02 2642

Investitori de talie mare, precum Warren Buffett şi John Templeton, s-au îmbogăţit folosind principii biblice, susţine Sean Hyman, un investitor de succes care participă adesea la emisiuni de business difuzate de CNBC, Bloomberg şi Fox Business, scrie moneynews.com.

Sean Hyman, un fost pastor american, s-a remarcat prin abilitatea sa de a prezice corect evoluţiile de pe piaţa de capital, fiind uneori ori luat peste picior din cauza prezicerilor sale care par ilogice.

Cu câteva luni în urmă, Sean a fost la o emisiune la Bloomberg. Atunci acţiunile companiei Best Buy (BBY) scăzuseră la un minim istoric de 16 dolari. Sean a prezis că preţul titlurilor BBY ar putea ajunge până la 11 dolari, apoi ar putea reveni la 25 de dolari şi ar putea să ajungă la 40 de dolari anul următor. Unul dintre comentatori l-a interpelat imediat:

„40 de dolari Best Buy? În cazul acesta, Apple va urca la 1.500 de dolari. Este cel mai ridicol lucru pe care l-am auzit vreodată!”.

La momentul respectiv, Apple se tranzacţiona cu 650 de dolari pe bursă. Peste câteva săptămâni, Best Buy a scăzut la 11,2 dolari după care a început să urce până la 30 de dolari şi a continuat drumul spre 40 de dolari. În acelaşi timp, Apple a scăzut la 400 de dolari pe acţiune.

Sean a explicat că secretul său este Biblia, lucru care l-a şocat pe reporterul moneynews.com, care se aştepta să audă despre ani de experienţă la un fond de investiţii renumit sau despre un algoritm complicat.

Investitorul creştin a spus că în Scripturi există un „cod biblic al banilor”. El susţine că principiile biblice l-au ajutat să îşi mărească câştigurile de la 15.000 de dolari pe an la 50.000 de dolari şi să-i mărească fondul de pensii al tatălui său de la 40.000 de dolari la 396.000 de dolari.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO