Business Internaţional

Secretarul General al ONU: Eşecurile în abordarea schimbărilor climatice vor genera un dezastru economic

Secretarul General al ONU: Eşecurile în abordarea...

Autor: Eduard Ivanovici

15.12.2019, 12:00 244

António Guterres, Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite, a tras un semnal de alarmă joi, îndemnând ţările şi companiile să abordeze mai serios schimbările climatice, fiind de părere că un eşec va genera un adevărat „dezastru economic”, potrivit Fortune.

Guterres a vorbit la summit-ul pentru climă de la Madrid despre cum lipsa măsurilor de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră ar putea avea un efect dezastruos dacă marile industrii vor continua să ignore oportunităţile pe care le oferă modelul unei „economii verzi”.

„De mult prea mult timp, o serie de interese au propagat falsa poveste conform căreia creşterea economică şi soluţionarea schimbărilor climatice sunt incompatibile. Este un nonsens.”, declarat Secretarul General.

„De fapt, lipsa soluţiilor în ceea ce priveşte încălzirea globală este o reţetă sigură pentru un dezastru economic”, a adăugat Guterres, citând un studiu recent din care reiese faptul că o economie cu emisii reduse de carbon ar putea crea 65 de milioane de locuri de muncă noi pe plan global şi va stimula creşterea economică cu aproximativ 26.000 de miliarde de dolari.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că ţările trebuie să oprească arderea combustibililor folisi până în 2050 pentru a se asigura că temperatura globală nu va creşte cu peste 1,5 grade Celsius la sfârşitul secolului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO