Business Internaţional

Secretarul general al NATO:Relaţiile NATO-Rusia sunt din ce în ce mai dificile. Este necesar un dialog pentru evitarea unui noi Război Rece

Secretarul general al NATO:Relaţiile NATO-Rusia sunt din...

Autor: Mihai Draghici

03.08.2017, 21:28 73

"Relaţiile NATO-Rusia nu au mai fost niciodată atât de dificile" după încheierea Războiului Rece, a declarat joi Jens Stoltenberg, potrivit site-ului cotidianului Le Figaro.

"Trebuie să iniţiem un dialog politic cu Rusia, pentru a încerca să evităm o nouă intensificare a tensiunilor şi un nou Război Rece", a adăugat Jens Stoltenberg.

Anterior, preşedintele SUA, Donald Trump, a atras atenţia că relaţiile cu Rusia sunt tensionate. "Relaţia noastră cu Rusia este la un nivel minim periculos. Puteţi să mulţumiţi Congresului (...)" pentru acest lucru, a afirmat Donald Trump.

În contextul în care Congresul SUA a adoptat noi sancţiuni împotriva Moscovei, preşedintele Vladimir Putin a anunţat duminică seară că personalul misiunilor diplomatice americane, inclusiv angajaţii care nu au statut diplomatic, trebuie redus cu 755 de persoane, pentru a ajunge la nivelul celui al misiunilor ruse din SUA.

Alianţa Nord-Atlantică a suplimentat prezenţa militară în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, pentru contracararea Rusiei. Moscova a exprimat nemulţumire în legătură cu această decizie şi privind instalaţiile antirachetă NATO din România şi Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO