Business Internaţional

Se conturează un conflict: Trezoreria SUA a desemnat Elveţia şi Vietnamul drept manipulatoare de valută

Se conturează un conflict: Trezoreria SUA a desemnat...

Autor: Dorin Oancea

17.12.2020, 12:01 188

Trezoreria americană a inclus miercuri Elveţia şi Vietnamul în rândul statelor manipulatoare de valute şi a adăugat trei noi nume la lista ţărilor pe care le suspectează că au luat măsuri pentru devalorizarea monedelor lor faţă de dolar, relatează CNBC.

Trezoreria a declarat că până în iunie 2020, atât Elveţia, cât şi Vietnamul au intervenit pe pieţele valutare. Mai mult, în raportul său semestral pe tema manipulării valutelor, Trezoreria a declarat că Vietnamul a acţionat pentru a obţine „un avantaj competitiv neloial în comerţul internaţional”.

Acţiunea intervine pe fondul distorsionării fluxurilor comerciale din cauza pandemiei şi majorării deficietelor comerciale ale SUA în relaţia cu partenerii comerciali.

Trezoreria a mai inclus pe lista de monitorizare Taiwan, Thailanda şi India, ceea ce a dus totalul statelor la 10.

Pe listă se mai află China, Japonia, Coreea, Germania, Italia, Singapore şi Malaezia.

Raportul Trezoreriei a mai spus că India şi Singapore au intervenit pe piaţa valutară într-un mod susţinut, dar nu au îndeplinit alte cerinţe pentru a justifica desemnarea ca manipulatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO