Business Internaţional

Se clatină lumea bărbaţilor de pe Wall Street: Pentru prima oară, o bancă americană de top numeşte în funcţia de CEO o femeie

Se clatină lumea bărbaţilor de pe Wall Street: Pentru...
10.09.2020, 20:17 407

Celebra bancă americană Citigroup o numeşte în funcţia de CEO pe Jane Fraser, după ce actualul şef al grupului, Michael Corbat, se va retrage. Mişcarea reprezintă o premieră pe Wall Street, Jane Fraser devenind astfel prima femeie care conduce o mare bancă americană. 

Mişcarea anunţată de Corbat, în vârstă de 60 de ani, reprezintă ultima etapă dintr-o restructurare profundă a managementului instituţiei, a treia cea mai mare bancă americană după active. În mandatul său, Corbat a ajutat instituţia financiară globală să îşi revină după criza din 2008. 

O poziţie de CEO la nivel înalt în industria bancară americană se deschide extrem de rar, iar când se întmplă să fie un post disponibil, istoric a fost ocupat de bărbaţi.

Fraser, în vârstă de 53 de ani, a fost un partener McKinsey când s-a alăturat Citigroup în 2004. Ea a crescut rapid în organigrama Citigroup şi a ajuns de la şefa de strategie şi achiziţii la CEO al băncii private a grupului, apoi la conducerea operaţiunilor din America Latină înainte să fie numită head of global consumer banking. În Octombrie anul trecut, ea a fost promovată ca preşedinte al băncii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO